Nieuwsgierig geworden naar Nepal?

Verslag Nepalreis na de aardbeving

Afgelopen april zijn twee bestuursleden, Ineke en Minita, naar Nepal gereisd om met eigen ogen te zien hoe de aardbeving heeft huisgehouden, en hoe het staat met de wederopbouw. Een barre tocht, maar goed te merken hoe moedig de Nepalezen hun leven weer oppakken. Lees het verhaal!

Vandaag kregen we bericht dat Stichting Newa per 1 januari 2015, dus met terugwerkende kracht, de ANBI status heeft gekregen. Dat is goed nieuws voor onze sponsors, die donaties nu van de belasting mogen aftrekken!

Nijmegen vierdaagse levert  ruim € 7000 op voor Nepal

De sponsorloop van Stichting Newa heeft een heel mooi resultaat behaald. Het was een fantastische belevenis, wandelen met zulk mooi weer en voor zo'n goed doel!

Nepaldag groot succes!

NEPAL DAG IN HET VENSTER IN VEENENDAAL BRENGT 1150 EURO OP

Nu pas begint door te dringen hoe groot de ramp in de bergen is. Hele dorpen zijn volledig verwoest, en van de kaart geveegd. Het aantal doden is waarschijnlijk niet te tellen.

Vandaag mochten we een deurcollecte houden in de Gedachteniskerk in Rhenen. Het was niet druk in de kerk, vanwege vakantietijd, maar we hebben toch een mooi bedrag opgehaald! Hartelijk dank, lieve gulle mensen uit Rhenen!

Vanmorgen hoorden we dat de boeren die we vorig jaar getraind hebben in leven zijn.

Ineke Kroes gaat lopen voor Nepal en de aardbevingsramp tijdens de Nijmegen vierdaagse. www.devierdaagsesponsorloop.nl De actie loopt goed.

Vreselijke ramp door enorme aardbeving in Nepal!

Vanmorgen, 25 april voltrok zich in Nepal een vreselijke ramp. Een aardbeving met 7,9 op de schaal van Richter verwoestte huizen, tempels, veroorzaakte aardverschuivingen. Tot nu toe kostte het aan bijna 1400 mensen het leven, maar er liggen waarschijnlijk nog veel mensen onder het puin.

Olifanten moesten er aan te pas komen om een dol geworden neushoorn terug te jagen het bos in. De neushoorn kwam vanuit het Chitwan Nationale Park en vernielde alles wat op zijn pad kwam.

Wil je niet klimmen maar wel een virtuele klimtocht maken? Google Street View heeft samen met de sherpabergbeklimmer Apa Sherpa de top va nde Mount everest in beeld gebracht. Street-view beelden van de Mount Everest zien er schitterend uit.

Het heeft een tijd geduurd, maar de overheid in Nepal heeft nu toch de vergunningen verlengd om de Mount Everest te beklimmen. Vorig jaar, na een lawine waarbij 16 mensen omkwamen werden alle expedities gestaakt.

Na vier dagen zonder activiteit, is zaterdag avond vanuit Kathmandu weer een vliegtuig vertrokken. Leerlingen van het Carmel College in Raalte kunnen eindelijk naar huis.

03-04-2015

Een vliegtuig van Turkish Airlines, dat wilde landen op het vliegveld van de Nepalese hoofdstad Kathmandu, kwam naast de landingsbaan terecht. De 238 inzittenden werden geëvacueerd.